MEDIA


Bachelor eindexamen

0:15 Haydn - Die Jahreszeiten: ‘Willkommen jetzt…Welche Labung für die Sinne

 

7:34 Mozart - Solfeggio 2

 

9:52 Mahler - ‘Frühlingsmorgen

11:42 Mahler - ‘Erinnerung

 

14:44 Debussy - ‘C’est l’extase langoureuse

17:40 Debussy - ‘Chevaux de bois

 

21:20 Barber - ‘Sure on this shining night

23:45 Barber - ‘Secrets of the Old

25:14 Barber - ’A Slumber song of the Madonna

 

27:17 Menotti - The Old Maid and the Thief: ‘What a curse for a woman is a timid man!’ (‘Steal me, sweet thief’)

 

31:44 Stolz - ‘Wenn die kleinen Veilchen blühen

 

 

 

 


Centre Ceramique 2019

Opera Klas 2018

Festival Vocallis 2017

"Du... du.... Du sollst der Kaiser meiner Seele sein..." Zoals u misschien al gemerkt heeft: mijn lievelingslied! Zwijmelt u mee? 

 

Not(t)en bij de Lunch - Centre Ceramique Maastricht

Piano: Constant Notten

 

 

 

Frau Fluth beraamt met plezier een plan om de dikke ridder Falstaff terug te pakken...... 

 

 

Het duet dat vooraf kwam aan de aria:

De buurvrouwen Frau Fluth en Frau Reich ontdekken dat ze dezelfde liefdesbrief hebben ontvangen van de dikke ridder Falstaff. Hoe gaan ze hem wreken? Met 'Weiberlist' natuurlijk!

 

 

(Opgenomen tijdens het concert van de Opera Klas van 2018 van het conservatorium van Maastricht.

 

Recorded during the concert of the Opera Class of 2018 of the Conservatory of Maastricht.)

 

 


 "Bibi heeft een natuurlijke charme op het podium, ze heeft ook een heel natuurlijke zangtechniek. Zingen hoort bij Bibi. Een prachtige soepele, ronde en warme klank heeft ze. Als ze zingt pakt ze je als toebehoorder / toeschouwer direct in, je komt er niet onderuit, want ze is vanaf het eerste begin van het muziekstuk bezig om je een verhaal te vertellen. En niet  zo maar een verhaal, nee, haar persoonlijke verhaal. Een zeer getalenteerde zangeres is ze."

 

- Juryrapport festival Vocallis 

Meinard Kraak & Marien van Nieukerken

  


NPO Radio4


Live uitzending vanuit de Hart&Ziel bus: 'Du sollst der Kaiser meiner Seele sein' (Robert Stolz).

Piano: Vincent Kusters


Opera Klas 2017


Opgenomen tijdens het concert van de Opera Klas van 2017 van het conservatorium van Maastricht.

 

Recorded during the concert of the Opera Class of 2017 of the Conservatory of Maastricht.Interview NPO radio4

Meesters&Gezellen 2016 o.l.v. Sigvards Klava
Meesters&Gezellen 2016 o.l.v. Sigvards Klava

 

Interview tijdens het programma 'Avondconcert' van NPO radio4, over deelname projectkoor 'Meesters&Gezellen 2016':

 

Interview (in Dutch) during the program 'Avondconcert' of NPO radio4, about the participation in projectchoir 'Meesters&Gezellen 2016'.:

Wilt u de gehele uitzending terugluisteren om het hele concert te kunnen horen? Klik dan hier:

 

Do you want to listen to the complete broadcast to hear the entire concert? Click here:Musica Sacra 2016

Een selectie van het conservatorium koor van Maastricht o.l.v. Ludo Claesen tijdens  kunstenfestival 'Musica Sacra Maastricht 2016'.

 

A selection of  the conservatory choir of Maastricht conducted by Ludo Claesen during the art festival 'Musica Sacra Maastricht 2016'.Opera Zuid: Le Nozze di Figaro

Trailer 'Le Nozze di Figaro' Opera Zuid.

 Opera Zuid:     La Bohème

Trailer 'La Bohème' Opera Zuid.

 Interview Deadline.nl

23/02/2014

www.deadline.nl

 

Benieuwd wat voor mensen er zoal op kunstopleidingen zitten? Reporter Evi Guldemeester gaat vanaf nu elke week op bezoek bij de talentvolste studenten én hun opleidingen. 

 

‘Die heeft toch een dijk van een stem, hè?!’ zegt zangdocent Frans Kokkelmans opgewekt. Hij heeft het over de net 19-jarige Bibi Ortjens. Bibi heeft nog maar een jaar zangles, maar ze studeert nu al Klassieke Zang aan het conservatorium in Maastricht. Niet zo gek, met een stem die je binnen no time kippenvel bezorgt!

 

Muziek was altijd belangrijk in de familie van Bibi, maar nooit voor professionele doeleinden. ‘Ik had geen ‘Tiger Mom’ die mij pushte om muziek te maken. Dat ik op zangles ging, is puur uit eigen motivatie,’ zegt ze. ‘Ik wist na mijn eindexamens écht niet wat ik wilde studeren en heb daarom besloten om in mijn tussenjaar alleen maar dingen te doen die ik zelf wilde. Zanglessen nemen, bijvoorbeeld.  Dat die zo goed uitpakten, had Bibi niet verwacht. Na twee lessen werd ze gevraagd om te zingen tijdens een concert, vervolgens werd ze toegelaten tot de talentenklas van het culturele centrum van Maastricht (Kumulus) en uiteindelijk belandde ze op het conservatorium van Maastricht. De link met klassieke zang is ver te zoeken; thuis luistert ze naar Johnny Cash, Frank Sinatra, The Doors en naast pianolessen heeft ze geen klassieke achtergrond.

 

‘ALS JE ECHT EEN PASSIE VOOR IETS HEBT, OVERSTEMT DAT ALLES’

 

Toch komt haar passie niet helemaal uit de lucht vallen. Ze heeft altijd mensen bewonderd die zich aan iets kunnen overgeven. Iets dat hoger dan die personen staat, zoals schilderkunst. ‘Toen ik merkte dat ook ik de kans had om zoiets te kunnen doen, voelde dat als een droom die uitkwam.’ Bibi is hard op weg om die droom te realiseren en werkt in een volgens haar andere wereld: ‘Het is een kleine wereld waarin iedereen gemotiveerd is voor iets specifieks. Het wordt knokken als je er iets mee wilt doen. Als je echt een passie voor iets hebt, overstemt dat alles.’

 

Veel mensen uit de omgeving van Bibi vinden klassieke muziek maar saai. ‘Deze mensen gun ik het zó om te snappen dat dit soort werelden bestaan naast de snelle wereld om ons heen. Aan de andere kant vind ik het ook heel fijn dat er alleen een selecte groep mee bezig is en dat je soms de buitenwereld naast je neer kunt zetten.’ Toch hoopt Bibi dat het verschil tussen de jonge uitvoerders en het grijze publiek kleiner wordt: ‘Ik zou willen dat je geen jonge uitvoerder hoeft te zijn om deze muziek interessant te vinden.’

 

Wat voor uitvoerder Bibi wordt, dat weet ze nog niet. Spelen in een opera met kostuum, zingen bij een professioneel koor of juist iets heel anders? Bibi blijft in ieder geval de kwaliteit van cultuur hoog te houden door deze vorm van muziek te maken, ‘want dat is het mooiste wat er is!’

 

Wie: Bibi Ortjens

Wat: Student Klassieke Zang

Waar: Conservatorium Maastricht